Undersökningar

Synundersökning & ögonhälsokontroll

En grundläggande undersökning av dina ögon görs för din syn på långt och kort håll, hur ögonen samarbetar och här ingår även ögonbottenfotografering. Därtill görs vid behov även synfältsmätning samt OCT-scanning av näthinnan.

Synundersökningen visar hur bra din synskärpa är. Nedsatt synskärpa kan bero på brytningsfel, skelning, någon bakomliggande sjukdom eller en kombination av dessa.

Tryckmätning av ögats inre tryck ingår i våra synundersökningar och görs automatiskt på alla från 40 års ålder.

Årlig linskontroll

Vi ser till att ögat mår bra av att bära kontaktlinser samt kontrollerar att du har rätt styrka på linserna.

Hela tiden utvecklas nya sorters linser och linsvätska och vi ger dig då chansen att få ta del av de senaste nyheterna. Vi erbjuder dig alltid det som är bäst just för dina ögon.

Nytillpassning

Om du aldrig haft kontaktlinser och vill prova om det passar just dig gör vi en grundlig synundersökning.

Dina ögon kontrolleras också i mikroskop för att se om det innebär något hinder för dig att prova kontaktlinser. Vi lär dig sedan hur man tar i och ur linser samt ger skötselråd. Du provar dina linser ca 1-2 veckor och kommer sedan på ett kostnadsfritt återbesök för slutkontroll och då bestäms vilka linser som passar just dig.

Synintyg för körkort

För att få övningsköra krävs ett synintyg. Ta med legitimation och ev. synhjälpmedel som används. Vi skickar in intyget digitalt till Transportstyrelsen.

undersokningar